BygBedreBolig så dagens lys solrig en sensommerdag i 2013, hvor det dedikerede team mødtes en weekend i Mölle i Sverige for at kickstarte deres nye visionære byggefirma, som sætter lavenergi og bæredygtighed i centrum. Boliger, som de kan være stolte over at aflevere til deres kunder.

Rammerne var i orden, da idémand, entreprenør og håndværksmester Flemming Nielsen samlede det dedikerede team af nøglepersoner, som sammen skulle kickstarte det nye byggefirma BygBedreBolig. Den fantastiske havudsigt ved Kullen kunne næppe være bedre inspirationskilde, da ideerne skulle have frit løb under den indledende brainstorming, som om aftenen blev fulgt op af en god middag i Kullagårdens Wärdshus ved Mölle Golf Klub. Den fine golfbane blev da også lige testet af, inden turen gik hjem til Nordsjælland igen.

En af konklusionerne på mødet i Mölle var, at når man vil etablere et nyt  byggefirma i Danmark, er det ikke nok at lægge sig i slipstrømmen af de eksisterende byggefirmaer, når man vil bygge noget fremtidssikret – hvilket præcis er det, BygBedreBolig ønsker. De vil gerne skille sig ud fra de øvrige spillere på markedet – ikke ved at bygge et mere prisbilligt hus, men et bæredygtigt, fremtidssikret hus med de lavest mulige driftsomkostninger – som naturligvis er en gedigen, sund og tryg bolig for en moderne familie at bo i.

Teamets forskellige erfaringer med at bygge huse er fundamentet for overhovedet at gå i gang med at bygge lavenergihuse, som adskiller sig fra de gængse typer på markedet.

”Som entreprenører fra et gammelt anerkendt håndværkerfirma grundlagt i 1919 var vi på udkig efter et byggesystem, som ikke blot overholder nutidens krav til bygningsreglementet, men i høj grad er rustet til fremtidens krav om et minimalt varme- og energiforbrug. Og det fandt vi i Sundolitts KUB-byggesystem,” siger Flemming Nielsen, håndværksmester og entreprenør i BygBedreBolig, der er inspireret af Sundolitts KUB-husbyggerier rundt omkring i verden. I øjeblikket bygges spændende projekter i Norge, i Fredensborg og i Ålsgårde.

Det første KUB-hus opført i Jægerspris af Sundolitt bruger BygBedreBolig som reference, da det er et fint eksempel på, hvor minimalt et varme- og energiforbrug et nybygget lavenergihus kan have. Byggematerialerne- og metoden er de samme, som BygBedreBolig anvender.

“Til fremtidens byggeri vil der blandt mange kriterier eksempelvis være krav om de valgte materialers fremstilling, de valgte konstruktions levetid, fleksibilitet og meget mere,” siger arkitekt Jens Christian Christensen fra Lean Design, som bistod BygBedreBolig med en vurdering af det nye byggesystem, Sundolitt modulære KUB-system, der i mange år har været anvendt i Norge, Sverige, Tyskland og England. Systemet er nu kommet til Danmark, som  BygBedreBolig har vurderet som det bedste produkt på markedet.

At bygge et nyt hus handler for den private bygherre i stor udstrækning om økonomi, da en bolig er en af livets største investeringer.

“Private bygherrer bør vurdere deres investering ved at lade en ny bygning opføre – ud fra en totaløkonomisk betragtning, eksempelvis over en 30-årig periode,” siger Finn Fritz, projektdirektør. Han understreger, at den store investering det er at lade en ny bygning opføre, kan have en værdi i dag og en anden i morgen.

“En værdi kan være, at man får dækket et behov for bolig her og nu. En anden værdi er, at bygningen også står til en families anvendelse om 30 år, med de krav og ønsker en ejer af ejendommen end måtte have om 30 år,” siger Finn Fritz, der anbefaler, at man som bygherre overvejer, hvilke kriterier ens nybyggede hus skal opfylde, ligesom den samlede totaløkonomi selvfølgelig skal være god. Og huset skal også have en god handelsværdi, når det dag – måske – skal sælges.

Flemming Nielsen

Flemming Nielsen
Håndværksmester og entreprenør

Finn Fritz

Finn Fritz
Projektdirektør